Udendørs aktivitets- og læringsområde, Langagerskolen

Opsætning af et udendørs aktivitets- og læringsområde på Langagerskolen

Langagerskolen er en folkeskole for børn med autisme og ADHD. Skolen har, med det nye udendørs aktivitetsområde, ønsket at udfordre børnenes sanser og flytte deres grænser samt styrke deres samarbejds- og motoriske evner.

Sanse- og læringshuset fungerer som et udendørs alternativ til de daglige undervisningsrum, samtidig med, at det danner ramme om et sted, hvor en gruppe kan få en pause fra omverdenen. Huset er opbygget med et stort fællesrum med tilhørende tilbagetrækningsrum. Det er fleksibelt indrettet med mobile møbler samt kroge til hængekøjer og muliggør hermed både bordundervisning og sanseøvelser på trægulvet. Et stort ovenlys giver blik til himlen. Sansehuset kan anvendes året rundt, da det er udstyret med en integreret pejs og brænde-niche.

Bålkøkkenet fungerer som skolens nye udendørs samlingspunkt med fokus på elevernes smagssans, samarbejdsevner og individuelt arbejde. Køkkenet danner ligeledes ramme om arrangementer for lærere, elever og forældre. Bålkøkkenet er opdelt i to individuelle læringsrum og et centralt rum, der tilgås via skydedøre. Yderligere to skydedøre centralt placeret i bålkøkkenets syd- og vestvendte facade muliggør en fleksibel anvendelse af den tilknyttede terrasse.

Aktivitetsområdet består af en aktivitetsbane – en low rope bane. Det er en foranderlig bane, hvor en række pæle opstilles i et varieret mønster. Her i mellem laves ruter, der er tilpasset elevernes motoriske evner. Til området er tilknyttet tilbagetrækningssteder. Sidst, men ikke mindst, er der opstillet et klatretårn, hvor eleverne kan få pirret deres nysgerrighed samt udfordre sig selv.

Fakta

Adresse: Bøgeskov Højvej 10, 8260 Viby J

Bygherre: Aarhus Kommune / CENTER FOR ADMINISTRATION OG EJENDOMME

År: 2015

Arkitekt: Søs Kristensen / arkitekt maa / SOES Rasmus Beck / arkitekt maa / archiwoo